dinsdag 29 december 2015

Happy new year tutorial


Het is vandaag weer mijn beurt om een bijdrage te leveren op het Hobbyvision blog en zo net voor het einde van het jaar heb ik nog even een kleine tutorial voor jullie.
In deze kleine geschenkverpakking passen precies twee Ritter Sport mini's (bij de Kruidvat heb ik hiervan een zakje gekocht).

Wat heb je nodig:

- cardstock: 

(1x) 6 cm x 14,5 cm voor de omslag
(2x) 9 cm x 9 cm voor de doosjes

- designpapier:

(4x) 5,5 cm x 5,5 cm voor de omslag
(2x) 5,5 cm x 2 cm voor de omslag
(2x) 3,5 cm x 4,5 cm voor de doosjes

- stukje lint om het dicht mee te strikken

- decoratie zoals tekststempel en stansjes

- twee mini Ritter Sport

Laten we maar gauw beginnen!

Pak het cardstock voor de omslag van 6 cm x 14,5 cm en maak vouwlijnen aan de lange zijde op 6 cm en op 8,5 cm.


Beplak vervolgens de buitenzijde met designpapier (2 stukjes van 5,5 cm x 5,5 cm en 1 stukje van 5,5 cm x 2 cm) vervolgens kun je vast je lintje of kantje erop plakken.


Nu ga ik je laten zien hoe je een doosje voor de binnenkant maakt. Deze stappen moet je dus voor beide stukken cardstock van 9 cm x 9 cm doen. Dus je maakt twee keer hetzelfde doosje.
Begin met vouwlijnen maken op 1 cm, 2 cm, 7 cm en 8 cm aan de ene zijde en draai dan je cardstock een kwartslag en maak vouwlijnen op 4 cm en op 5 cm.


Knip nu stukjes weg zodat je de onderstaande vorm overhoud.


Draai het om en beplak de bovenzijde met een stukje designpapier van 3,5 cm x 4,5 cm. Maak vervolgens een opening met behulp van een cirkelstans of pons.


Nu kun je het doosje in elkaar gaan plakken en begin hierbij met de kleinste flapjes.


Nu kun je op de grotere flapjes lijm doen en deze vastplakken aan de achterzijde. Je hebt nu dus een doosje wat er nu zo uit zou moeten zien als de foto hieronder.


Zoals je kunt zien past de mini Ritter Sport er mooi in en is er rekening mee gehouden dat je deze er ook nog makkelijk uit kunt halen. 


Als je beide doosjes in elkaar heb zitten kun je de binnenzijde van je omslag beplakken met het resterende designpapier (2 stukjes van 5,5 cm x 5,5 cm en 1 stukje van 5,5 cm x 2 cm).


Plak nu de doosjes erin zoals op onderstaande foto en stop er gelijk de mini Ritter Sportjes in.


Vouw de omslag dicht en strik deze vast met behulp van je lintje of kantje.En nu kun je de voorkant van je geschenkje versieren. Ik heb dat gedaan met wat stansjes, bloemetjes en een leuke tekststempel.


Ik hoop dat jullie het een leuke tutorial vinden en dat jullie er ook mee aan de slag gaan!

Ik wens jullie allemaal een gelukkig, gezond en vooral ook creatief 2016!!!!


1 opmerking:

Bedankt voor je bezoekje en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!!!